EFS & Salt, Röke församling

Påsk i Röke

Påsken är årets främsta kristna högtid. Fira den gärna med oss i missionshus och kyrka.

Skärtorsdagen (13 april)

På skärtorsdagen åt Jesus sin sista måltid med sina lärjungar innan han korsfästes. Under måltiden tvättade han lärjungarnas fötter som ett tecken på att den som vill vara en ledare bland kristna skall inte härska utan tjäna. Han instiftade också nattvarden. Ordet ”skär” i ”skärtorsdag” betyder ”ren”.

Skärtorsdag kl. 20.00: Mässa i kyrkan

”Mässa” är i kyrkan att vi firar nattvard. Det är alltså en nattvardsgudstjänst på skärtorsdagen. Den avslutas enligt tradition med att altaret dukas av som en bild för att vi på långfredagen undviker alla symboler för fest eller glädje. Kom med till kyrkan på torsdag kväll för en finstämd inledning på påsken, med fokus på vad den handlar om.

Långfredagen (14 april)

På långfredagen minns vi med tacksamhet och i eftertanke att Jesus dog uppspikad på ett kors för vår synd. Synd är allt som för oss bort från Gud och det goda: lögn, svek, egoism, elakhet, självupptagenhet, etc.

Långfredag kl. 10.00: Korsvandring från missionshuset

Vår korsvandring är en gudstjänst i rörelse, där vi bär med oss ett träkors i ungefär naturlig storlek och gör täta uppehåll för att läsa och begrunda bibeltexterna samt sjunga någon psalm. Välkommen med på en annorlunda gudstjänstform som vi i Röke senast firade för tre år sedan.

Påskdagen (16 april)

På påskdagen firar vi att Jesus uppstod. Några kvinnor kom till hans grav för att sörja, men fann den tom. Under den närmaste tiden visade sig Jesus för många människor och gav lärjungarna i uppdrag att sprida tron på honom över hela jorden. Att någon kan uppstå från de döda kan vara svårt att tro, men är en grundbult i det kristna hoppet.

Påskdagen kl. 11.00: Påskdagsmässa i kyrkan

Påskdagens mässa är årets största högtid. Som vanligt medverkar RökeköR i gudstjänsten. Fira uppståndelsens under och evighetshoppet med oss.

Korset rest efter korsvandringen 2014

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *